Rólam

 

 

Köszöntelek az oldalamon!  Letti vagyok, konyhabolond, lelkes amatőr fotós és imádok utazni.

 

A BLOGRÓLL1

A blogot 2015-ben indítottam, amikor már jó pár hónapja munkanélküli voltam. Egy idő után azon kaptam magamat, hogy napjaimat többnyire a főzés tölti ki. Bár enni szerettem és előtte sem voltam idegen a konyhában, akkor tudatosult bennem, hogy számomra a főzés nem csak funkcionális tevékenység; hanem kikapcsolódás, szenvedély, ha zaklatott vagyok megnyugtat, ez egy igazi hobbi. Nem emlékszem a pontos indíttatásra, de az első képemet egy málna souffléról készítettem; akkor valami “bekattant”. Először a Facebookon, bejegyzések formájában osztottam meg az itthoni kísérletezéseim receptjeit, majd nem sokkal később elindítottam a blogomat.

Mindent szeretek ami konyhával és a gasztronómiával kapcsolatos; legyen az étterem, főzőműsor vagy új ízek. Rendszeresen olvasok gasztró cikkeket és a szakácskönyv gyűjteményemet is folyamatosan gyarapítom.  Számomra a főzés komfortzóna tágításról is szól, amit magam is folyamatosan tanulok.

A blogomon szeretném megosztani Veled a főzés és az evés örömét, szeretném megmutatni, hogy a házilag elkészíthető alapanyagok, ételek – mint például az olasz pizzatészta -, sokkal egyszerűbbek mint gondolnád. Megmutatom, hogy a jó alapokból, jól elkészített étel micsoda örömforrás szem-szájnak egyaránt.

… Mindezt személyes hangnemben, saját véleményekkel és tippekkel körítve.

Másik szerelmem az utazás; amiről szintén írni fogok, persze nem maradnak el a helyi étkek sem, és talán hazaérve megpróbálom elkészíteni amit utazás alatt ettem.

Friss, szezonális és autentikus alapanyagokból szeretek főzni. Szeretem az egészséges ételeket is, bár inkább a ‘mindent mértékkel’ elv alapján élek; ennek megfelelően találsz nálam smoothie és akár gluténmentes receptet is.

 

A névválasztásról: Letti et la Cuisine (ejtsd: Letti ét lá kü(i)zin) – francia eredetű, jelentése; Letti és a konyha. Négy évnyi, emelt óraszámú francia tanulás után -aminek már csak az emlékét őrzöm-, ezt a mondatot még sikerült hibátlanul összehoznom. 🙂

 

MAGAMRÓL

Lazlety-nek hívnak (ejtsd: Lázleti), de mindenki Lettinek szólít. Félig kubai vagyok, Budapesten nőttem fel. Jelenleg a férjemmel és a cicánkkal osztjuk meg a belvárosi lakásunkat. Szeretek fotózni, fekve enni,  főzőműsorokat nézni és közben enni, bámulni a lemenő napot, to do listát írni -egyszerre 4-5 noteszt is használok; pakolászni, rendszerezni, és óriási IKEA-fan vagyok (ki nem??). Kedvenc évszakom a tavasz, viszont nyáron vagyok elememben. Imádok énekelni (nem tudok) és táncolni, de nem szeretek salsazni. Szentül hiszem, hogy előző életemben olasz voltam és narancsokat termesztettem valahol Toscanában. Nem szeretem a májat, a hal ízű halat és a kaviárt.

Hobbi szakácsnak vallom magamat, néha bakik is becsúsznak, mint például elsózott almatorta. Ellenben ez a szép a konyhaművészetben, hogy új dolgokat hozunk létre -vagy éppenséggel nem-, de tanulva a hibánkból, újult erővel kezdhetünk bele egy újabb adag almás galette sütésébe! 🙂

 

Kellemes időtöltést kívánok az oldalamon!

Letti

 

Kép: Schindl Gabriella